Selecteer een pagina

Module 1: Just relax… 10 uur

Les 1: Easy start...

Het belangrijkste moment op de dag is de ochtend. In de ochtend bepaal je hoe jij de rest van de dag gaat beleven. Is jouw ochtend gehaast, gestrest, en loop je jezelf volledig voorbij? Grote kans dat dit de rest van de dag aanhoudt.

2 min. per dag

Les 2: No more snoozing!

Natuurlijk lijkt een kwartiertje extra “slaap” heerlijk. Maar is een kwartiertje langer in je bed blijven draaien en op de wekker kijken of je er nu wel écht uit moet (want dat is wat je eigenlijk doet in dat kwartiertje) het waard om daarna als een speer onder de douche te duiken? Dat je geen moment kan genieten van het warme water dat over je lichaam spoelt? Dat in plaats van in rust van een lekker kopje thee of koffie aan de keukentafel te genieten je in je jas schiet en naar buiten rent om net op tijd op je werk te zijn?

20 min. voor de opdracht

Les 3: Just take a breath...

Adem in, adem uit… zo moeilijk is dat toch niet zul je denken. Toch wil ik je vragen gedurende de dag eens met aandacht naar je ademhaling toe te gaan. Je zal merken dat deze verandert door de dag heen. Misschien ga je van een rustige diepe ademhaling in de ochtend, naar een oppervlakkige, onrustige manier van ademhalen als je je kid voor de 5e keer moet vragen zijn jas en schoenen aan te trekken.

20 min. voor de opdracht

10 min. per dag

Les 4: Let's move...

Waarom is het toch zo moeilijk om in beweging te komen?

Vanuit de programmering in ons brein hebben we als mens 3 mechanismes ontwikkeld:

  • Plezier opzoeken
  • Pijn vermijden
  • Energie behouden

20 min. per dag